JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt ekosystem för IoT växer

Ett till två företag per månad – så snabbt växer SMSE i genomsnitt. Nu har ytterligare fem svenska tillväxtföretag som arbetar med IoT klivit in. Samtidigt förbereder sig tolv av medlemsföretagen för Mobile World Congress, där de under nästa vecka ställer ut i en gemensam monter.

Från 57 till 69 medlemmar på åtta månader. I det tempot har SMSE – kort för Swedish M2M Service Enablers – vuxit sedan i somras. Det senaste tillskottet är de fem företagen Thingsquare, Endian, CombiQ, Attentec och TMPL.

Magnus Melander är mannen bakom SMSE. Han drog igång verksamheten år 2012 med intentionen att bygga en IoT-industri i Sverige. Ett led i byggandet är att hjälpa små innovativa startups att lyckas, framförallt i utlandet.

– IoT är snabbt på väg att bli en viktig del i alla branscher i alla geografiska områden. Ingen kan göra allt själv, utan ekosystem är sättet att driva IoT, säger Magnus Melander.

Kravet för att få bli medlem i SMSE är att vara svenskt tillväxtföretag som arbetar med IoT. Eftersom IoT är fokus för alliansen är också Mobile World Congress (MWC), som drar igång måndagen den 27 februari i Barcelona, en viktig händelse.

I den svenska paviljongen på mässan kommer tolv SMSE-företag att finnas på plats i en delad monter. Har du vägarna förbi kan du alltså passa på att träffa WSI, H&D Wireless, Imagimob, RTE, Springworks, Possio, Cyan Connode, Tinitell, Aptilo, Talkpool, Things och Wbird i monter 7E41 på det spanska mässgolvet.

I SMSE ingår även så kallade partnerföretag. Det är stora företag som vill stötta, men också hålla koll på vad som händer inom IoT-området och se hur de små bolagen utvecklas. Till en början var det främst teleoperatörer som gick in, men numera ingår också företag som Ericsson, Intel, Cisco och Flex.

I dagsläget har alliansen 21 partners – varav IoT Sweden, CLX och Atea just har hakat på.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)