JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

I förra veckan startade Kina ett lärosäte beskrivet som landets första inom halvledarområdet med fokus på praktiskt lärande, snarare än teoriintensiva kurser. I Nanjing ska Kina ta tillvara unga talanger, allt för att i snabbare takt minska beroendet av importerade halvledare.

Amerikanska exportrestriktioner på halvledare är starkt negativa för Kinas utveckling. Samtidigt har landet stor brist på halvedarkompetens. Tillsammans bromsar det landets mål att bli självförsörjande på kretsar.

Motdraget är enligt nyhetssajten Taiwan News att dra igång en första utbildning ämnad att ta tillvara unga talanger inom halvledarområdet med fokus på produktion. Genom att investera rejält i ökad kompetens inom tillverkning av halvledare vill Kina minska sitt beroende av importerade produkter.

Redan sedan tidigare lider Kina brist på individer med kompetens inom halvledarproduktion. Enligt kinesisk media saknade landet runt 100 000 personer med kompetens inom kretstillverkning år 2018. Samtidigt spekuleras det i att den siffran kommer att överstiga en kvarts miljon redan nästa år.

Skolan som nu ”lanserats” i Nanjing – cirka 24 mil väster om Shanghai – vänder sig till de som studerat baskunskaper inom halvledare liksom individer som arbetat inom relevanta industrier.

Planen är att bygga två kontor – ett för studenter och lärare och ett för de som söker jobb eller vill starta ett företag – en så kallad Science Park och fem institutioner specialiserad på olika områden inom EDA. Enligt Taiwan News nämns bland annat specialområden som moderna, framtida och även internationella integrerade kretsar.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)