JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. VHP: Vi är felaktigt utpekade
I ett två sidor långt, tättskrivet genmäle ställer sig VHP Electronics "helt oförstående" till de uppgifter som publicerades i Elektroniktidningen nummer 8.


I genmälet går VHP till motattack mot Elektronikindustriföreningen, Novanik AB och Lasercentrum AB, de organisationer som nämns i Elektroniktidningen 8/98. Man kritiserar också Elektroniktidningens sätt att ta upp frågan.

"Genom ett ytterst fegt agerande har [dessa företag] låtit påskina att vår organisation skulle syssla med 'bedrägerier' och oegentligheter" skriver VHP och redogör i detalj för sin syn på hur mellanhavandena med dessa företag ägt rum.

Enligt genmälet har VHP skriftliga bevis för att såväl Novanik och Lasercentrum lagt order på ett antal varor och fått orderbekräftelse på dessa. Av genmälet framgår också att Allan Eriksson på Novanik inte alls fått något inkassokrav. "Även denna uppgift är fabricerad av nämnde person" skriver man i genmälet.

Dessutom säger VHP att man fört logg över de inkomna telefonsamtalen, och därför kan styrka vem som kontaktat företaget och vid vilka tidpunkter.

Genmälet slutar med följande sammanfattning:

"Enligt auktoriserad juridisk expertis har vår organisation betydligt färre inkassouppdrag än vad som är brukligt i branschen. Detta är enbart tack vare den stora möda som lägges ned i hanteringen av alla order, såväl stora som små."

"Med tanke på att våra nya produkter innebär ett radikalt och nytt sätt att hantera elektronikflödet inom svensk och utländsk industri, kan det eventuellt vara väntat med oseriösa påhopp från andra aktörer i branschen. Men att en förtroendeorganisation som Elektronikindustriföreningen eller en aktad facktidning som Elektroniktidningen tillåter sig att sprida icke källgranskat material är beklagligt."

"Allt material i denna artikel (VHPs genmäle) är självfallet källgranskat och godkänt i sin helhet av advokat Lars Berkesköld"

Genmälet är undertecknat C.D.G. International / VHP Electronics AB / Nordic Div. Peter Pirbos, platschef.

Han anser vidare att genmälet i den här publicerade formen är "alldeles för kort för att ge en rättvisande bild", en åsikt som enligt honom även delas av hans advokat, Lars Berkesköld. Pirbos har avböjt publicering av en Internetadress till en plats där genmälet kunde läsas i dess helhet. Han vill i stället återkomma med en utförligare text i nästa nummer.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)