JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Processorer driver halvledarprocesserna
Olika kiseltekniker måste integreras på samma krets om man ska lyckas behålla den snabba takten för elektronikutvecklingen, spår SIA.


Processorer, DRAM och asicar har bytt rangordning. Det konstaterar amerikanska SIA - Semiconductor Industry Association - i sin 15-års plan som nyligen presenterades. Traditionellt sätt har ju DRAM-minnen drivit processutvecklingen, men nu blir det processorer som ligger i täten tillsammans med avancerade asicar.

Syftet med rapporten ITRS - International Technology Roadmap for Semiconductors - är att peka ut de största utmaningarna för industrin, för att ge en fingervisning om var forsknings- och utvecklingspengarna bör spenderas.

Om SIA har rätt kan den största utmaningen vara att upprätthålla de senaste decenniernas höga utvecklingstakt vad gäller exempelvis klockfrekvens, packningsgrad och effektförbrukning. För att lyckas menar organisationen att det är nödvändigt att integrera olika kiseltekniker på samma krets, och att integrera kapsling- och kiselteknik bättre.

För första gånga har SIA samlat synpunkter globalt, närmare bestämt från Europa, Taiwan, Japan, Sydkorea och naturligtvis från USA.

Charlotta von Schultz
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)