JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Billigare komma igång med Bluetooth
Intresset för Bluetooth var stort på Comdex-mässan i Las Vegas. Det berodde till stor del på att Ericsson passade på att premiärvisa det nya startpaketet för tredjepartsutvecklare.


Elektroniktidningen, Las Vegas

Paketet är mycket mindre än föregångaren, och mycket billigare. Det första startpaketet som släpptes strax efter lanseringen av Bluetooth i Lund tidigare i år kostade drygt 15 000 dollar, 125 000 kronor, och var stort som ett PC-moderkort. På Comdexmässan i Las Vegas visade Ericsson upp efterföljaren som kommer att släppas någon gång under december eller tidigt i början av nästa år. Det nya startpaketet blir dessutom rejält billigare - knappt 3 000 dollar, 25 000 kronor.

- För större företag spelar nog inte priset någon roll, men det här gör att även mindre utvecklare har råd att vara med och driva tekniken framåt, säger John Buie, Ericssons amerikanska försäljningschef.

Att kretslösningen är efterlängtad märktes om inte annat på den stora uppslutningen kring Ericssons Bluetooth-monter. Montern drog till sig folk från stora tillverkare som Philips, Intel, och 3Com.

Samtidigt med nydesignen av kortet har koden reviderats.

- I det här läget revideras koden med jämna mellanrum, men det är riktigt att den har ändrats på flera punkter jämfört med den föregående versionen, säger Buie.

Fredrik Granlund Testredaktör

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)