– Det är bara demonstrationer, säger marknadschefen Andry Ramiandrasoa.
Andry Ramiandrasoa demonstrerar samma kombination på ett Freescalekort. Han installerar ett virus på CE-operativsystemet och viruset slår genast till – användargränssnittets skrivbord fylls av färgklickar och förvrängda bokstäver.
Så klickar han sig över till Linuxoperativsystemet. Det snurrar lugnt vidare. Och därifrån kan han till och med omstarta om CE-operativsystemet.
Båda operativsystemen körs på en och samma Freescaleprocessor.
Trango har inte rott hem någon affär ännu. Men man har några fiskar på kroken, bland annat en mobiloperatör som vill ha en ”öppen” mobil. Användaren ska kunna addera egna program. Men det ska måste ske utan att mobilens funktioner påverkas.
Det vore en mardröm för reklamationsavdelningen om användaren kunde ladda hem program som fick telefonen att sluta fungera.
Mobilen håller på att förvandlas till en liten pc. Därav intresset för virtualisering som en lösning. Betalningar, uppdateringar, DRM, och andra känsliga funktioner är enklare att garantera om det öppna operativsystemet inte kommer åt dem.
Trango är medlem i den arbetsgrupp i OMTP som försöker standardisera ett gränssnitt mellan den säkrade och den öppna delen av mobiltelefonen.
Sedan Elektroniktidningen skrev om Trango för ett år sedan har det dubblerat antalet anställda till 20 stycken.
– De är processorkonstruktörer, säkerhetsingenjörer, alla är ingenjörer utom jag, skrattar Andry Ramiandrasoa.
– Men jag har ett brinnande intresse för teknik.
Trangos virtualiseringsteknik stöder idag Arm och Mips och jobbar med att utveckla stöd för Power PC.
– Den senaste tiden har vi blivit mycket bättre på att tala om exakt vad det är som vi håller på med, säger denne marknadschef.
– Vi tillhandahåller virtuella processorer. Varje operativsystem på Trango kan köras precis som vanligt. Och det vet inget om de andra operativsystem som kör runtomkring dem på samma cpu.