Det säger Roger Holmström, vd för Future i Sverige. Samtidigt påpekar han nogsamt att teknikstöd alltid varit viktigt för företaget, men att man nu beslutat att öka sina resurser inom området.
- Idag har vi fyra som jobbar med design-in i Norden innan årets slut hoppas jag att vi är åtta. Två nya är redan på väg in.
Tanken är att man på den nordiska marknaden skall börja arbeta på ett lite annorlunda sätt än tidigare. Varje land kommer att ha åtminstone en speciell säljare som helt fokuserar på lokala så kallade virtuella OEM-företag, alltså företag som numera lagt ut sin produktion hos kontraktstillverkare. Varje säljare kommer sedan att backas upp av åtminstone två applikationsingenjörer i respektive land.
När väl en kundrelation som inkluderar konstruktionsstöd byggs upp är målet att de som från början dragit igång arbetat även fortsättningsvis skall få fullfölja det, även om produktionen skulle flyttas till ett annat land.
- Det är viktigt att de personer som startat även får dra nytta av fortsättningen, annars är det risk att man ledsnar efter ett par gånger, säger Roger Holmström.
Att man valt att arbeta på detta sätt just i Norden har sin förklaring i att det finns åtskilligt fler kontraktstillverkare här procentuellt sett, jämfört med i resten av Europa.
- En anledning till att det här arbetssättet kan fungerar smidigt för oss är att vi har en gemensam resurs både vad gäller datasystem, designdatabas och relationsdatabas inom hela företaget.
Anna Wennberg