Nedläggningen av kontoret i Lund ger enligt ett pressmeddelande den "största möjliga kostnadsneddragningen med minsta inverkan på kärnverksamheten".
Dialogs Lundaverksamhet startade för tre år sedan, då man köpte konsult- och utvecklingsbolaget Svep, ursprungligen Svenska Elektronikprodukter. En del av de anställda på Svep gillade dock inte nyordningen, och för 1,5 år sedan sade nio personer upp sig för att bilda konsultföretaget Lundinova, som sedan dess vuxit till 15 anställda och är lönsamt idag.
- Det är inte omöjligt att en och annan från Dialog kan få jobb här. Men vi har inte den ekonomi som krävs för att ta över alla, kommenterar Johan Marnfeldt på Lundinova.
Dialog gör blandat analog-digitala halvledare för telekom- och bilindustrin, främst kretsar för ljud och strömförsörjning. Företaget fick sin nuvarande form 1998 då ledningen - med stöd av bland andra Ericsson - köpte ut en avdelning av Daimler-Benzägda Temic Microelectric. Idag är Dialog börsnoterat.
Ericsson äger en post på 4,8 procent av företaget, men nedläggningen ger ingen anledning till förändring på den punkten.
- Det påverkar oss inte alls, säger My Spangenberg på Ericssons pressavdelning.
Adam Edström