- Det går att koppla i och ur DSP-funktionen så att man kan se hur den påverkar signalen. Det är en funktion som inte finns hos våra konkurrenter i deras modeller med DSP-teknik, säger Thomas Hallin på Tektronix svenska kontor.
Oscilloskopen finns i två modeller, TDS6804B och TDS6604B, med en bandbredd på 6 GHz respektive 8 GHz. Antalet kanaler är fyra och minnet är på 32 MSa/kanal. Det är dock bara toppmodellen som har DSP-funktionen.
Samplingshastigheten är på 20 GSa/s per kanal vilket gör att instrumentet kan fånga stigtider ner till 35 ps (mätt från 20 till 80 procent av signalen) med DSP-funktionen påslagen.
- DSPn gör att man får mindre ringning och overshoot än tidigare. Men det är små justeringar det handlar om, säger Thomas Hallin.
En annan fördel med tekniken är att man kan matcha alla fyra kanalerna.
Tektronix släpper också en ny differentiell prob med en analog bandbredd på 8 GHz. Proben är aktiv och avsedd för bland annat snabba seriella bussar som ofta överförs på kortet med differentiell teknik.
Triggningen har förbättrats med en teknik kallad Pinpoint. Användaren kan numera kombinera två valfria triggvillkor, A & B, för att fånga en särskild händelse. Tidigare var antalet kombinationer begränsade men numera finns det hela 1400 kombinationer att välja på.
Både probarna och oscilloskopen innehåller kretsar som tillverkats i IBMs kiselgermaniumprocess på 0,18 μm.
Per Henricsson