Däremot blir Delta en konkurrent till Svenska Grindmatriser i Linköping.
AMS, som är ett förhållandevis litet foundry, har specialiserat sig på processer för blandsignalkretsar, bland annat RF CMOS, högspänd CMOS, BiCMOS och SiGe-BiCMOS.
– Problemet för AMS är det finns ingen som tar hand om volymer under en miljon kretsar per år och det är här vi kommer in. Vi har jobbat på det här samarbetet i ett år.
– Få nordiska företag är stora nog för att direkt kunna etablera ett samarbete med en halvledartillverkare. Här kommer Delta in som företagets asicpartner.
Normalt utvecklar kunden VHDL-koden för den digitala delen själv och testar den i FPGA:er. Sedan gör Delta konverteringen till asicen.
Den typiska kunden har ett behov av mellan 10 000 och ett par miljoner kretsar per år.
– Blir volymerna större vill kunden gå direkt till tillverkaren men det brukar samtidigt vara dags för en ny produktgeneration, säger Gert Jørgensen.
Delta har kunnande om bland annat sensor- och rf-konstruktion liksom ett omfattande testlabb.
– Oftast innehåller kretsarna både analoga och digtala delar. Det kan vara sensorer, sensorgränssnitt, styrkretsar, minne och kanske rf-delar, säger Gert Jørgensen.
De är sällan större än två till tre kvadratmillimeter och en rfid-krets kan vara så liten som 0,25 kvadratmillimeter.
Även om samarbetet med AMS är färskt så är Delta ingen ny aktör på asicmarknaden.
– Vår största kund i Sverige är Capsch i Jönköping som tillverkar vägtullsystem. Vi gör 25 miljoner kretsar per år till dem.
Andra svenska kunder är Hörnell och Saab Ericsson Space.