– Det var ett logiskt steg. Jag har varit ekonomichef och ställföreträdande chef på Kistakontoret i ett år. Jag var också inblandad när Infineon köpte verksamheten från Ericsson år 2002.
– Då var jag ekonomichef på Infineons affärsområde för trådlös infrastruktur och när ansvaret för det förlades till Sverige flyttade jag hit 2004.
Blir det någon skillnad för de anställda med dig som chef?
– Det blir ingen fundamental skillnad. Jag är visserligen tysk och min föregångare Johan Tingsborg är svensk men verksamheten fortsätter som förut.
Vad har hänt det senaste året?
– Vi har minskat antalet anställda med cirka 50 personer så idag är vi cirka 200 personer. Det beror på att vi avvecklat den speciella logistikorganisation som fanns kring halvledarfabriken i Kista. Den fanns kvar en tid efter fabriken stängdes men allt det är nu infasat i Infineons normala flöde.
– Idag är vi helt fokuserade på utveckling i Kista. Två tredjedelar av de anställda jobbar med det och vi har anställt en del ingenjörer det senaste året.
– Resterande tredjedel av personalen är säljare och supportpersonal för alla Infineons produkter.
Ni har huvudansvaret inom Infieneon för GPS-, Bluetooth- och Dectkretsar. Hur går det?
– Vår GPS-krets som går under namnet Hammerhead är klar och håller på att rampas upp i volym. Den är indesignad hos bland annat telefonleverantörer, tyvärr kan jag inte berätta vilka.
– När det gäller Dect-kretsarna är det stora projektet kring den åttonde generationen snart klart. Vi annonserade Cosic, som familjen heter, i våras.
– Och sen har vi Bluetoothkretsarna som utvecklats här och är en del i Infineons mobiltelefonplattform. LG använder den i Edge-telefoner och även Panasonic använder våra Bluetoothkretsar i vissa UMTS-telefoner.
Och övrig verksamhet?
– Krafttransistorerna i LDMOS utvecklas bra. Vi stödjer centrat i USA som har huvudansvar för produkterna och så har vi tagit våra första steg när det gäller wlan genom att hjälpa andra designcentra.
Läs även: Infineon i Kista axlar allt mer ansvar (sept 05)