Samtidigt meddelar företaget att tyska skattemyndigheter har upptaxerat det med 179 miljoner euro, drygt 1,6 miljarder, en summa bolaget också tänker betala.
Därmed har punkt satts för större delen av denna affär som förmodligen är den största europeiska bestickningshärvan någonsin. Men några efterdyningar återstår. Mutanklagelserna utreds även i USA, Japan, Grekland, Schweiz och Italien.
I USA anses inte böterna särskilt höga i relation till mutornas belopp. De av Siemens anlitade advokaterna har kommit fram till att åtminstone 1,6 miljarder euro, nära 15 miljarder kronor, har betalats ut under tveksamma omständigheter. Av summan härrör 1,15 miljarder från telekomdivisionen. I sammanhanget kan nämnas att Siemens gick med 3 miljarder euro i vinst under 2006.
Även i Tyskland finns kritiker som anser böterna alltför låga. En talesman för tyska polisfacket kallar i tidningen Wall Street Journal domslutet för "ett skämt" och "obetydligt" givet förseelsernas storlek. Tidningen hävdar också att när åklagarna i München i början av året försökte få mer resurser till målet så nekades den begäran. Vilket tidningen sätter i samband med att Siemens är en stor arbetsgivare och inflytelserik lobbyist i Bayern, där München är huvudstad.
Noteras kan att det var så sent som 1999 som Tyskland införde en lag mot att muta utländska tjänstemän i affärssammanhang.