JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Konsultföretaget Syntronic går miste om den utlovade tomten i teknikparken intill högskolan i Gävle. Det står klart sedan kommunstyrelsen igår fattade beslut om att låta Länsförsäkringar bygga på tomten.

Syntronic fick bygglov för sitt nya kontor i Gävle redan 1999. Företaget drog dock aldrig igång bygget av huset som ritats av arkitekten Ralph Erskine, skriver Arbetarbladet.

Igår beslutade därför kommunstyrelsen med minsta möjliga marginal, 7-6 i röster, att låta byggrätten övergå till Länsförsäkringar som vill bygga ett höghus på tomten.

– Det sänder fel signaler om vi som kommun inte svarar när ett företag med handlingskraft kommer till oss, säger kommunalrådet Carina Blank till Arbetarbladet.

Hon hälsar samtidigt Syntronic välkommen att bygga på någon annan tomt i teknikparken eller som hyresgäst i kommunens lokaler.

Björn Jansson på Syntronic vill läsa igenom beslutet i lugn och ro innan han kan svara på vilka möjligheter företaget har att driva ärendet vidare. I nuläget kan han inte svara på om de har något gällande skriftligt avtal som knyter dem till tomten, skriver Arbetarbladet.
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus