Ur elektroniksynpunkt torde dock Graphensic vara mest intressant. Bolaget, som grundades i Linköping utifrån forskning av bland andra Mikael Syväjärvi, är världens första tillverkare av det Nobelprisbelönade materialet grafen. Elektroniktidningen skrev om bolaget för någon månad sedan (länk).
En annan intressant bubblare är Sensabues, lett av serieentreprenören Bo Hammarlund som tidigare bland annat drivit upp kiselkarbidbolaget Transic som numera är sålt till Fairchild. Sensabues gör ett utandningstest för narkotika, liknande det polisen använder för alkotester i trafiken. Än så länge används testerna mest inom missbrukarvården och på fängelser, men målet är att även spela en roll i trafikkontroller, i såväl Europa som i USA. För det krävs dock vidareutveckling - i dagsläget måste proverna analyseras externt och det tar tid att få provsvar.
Ytterligare ett bekant företag är Scint-X som startade hösten 2006 för att kommersialisera en ny typ av scintillator, ett skikt som översätter röntgenstrålning till synligt ljus i digitala avbildande röntgendetektorer. Företagets lösningen baseras på mikromekanik där man utgår från en kiselskiva som är lika stor som detektorn. Sedan etsas hål rakt genom skivan framför varje pixel i detektorn Dessa hål, som i praktiken ser ut som kanaler, är under 20 mikrometer i diameter och runt 200 mikrometer djupa. Kanalerna fylls med scintillatormaterialet.
Från listan bör också nämnas Zaplox, vars teknik låter mobilen fungera som nyckel till exempelvis hotellrum, Agricam, vars värmekameror kontrollerar hälsan hos juvren på mjölkkor, och Actiwave, vars algoritmer gör att minimala högtalare kan låta lika bra som betydligt större.