JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer medicinteknik hos Leab
Kontraktstillverkaren Leab har skaffat sig ytterligare en certifiering för medicintekniska produkter. Sedan tidigare är fabriken i Lövånger ett så kallat IRIS-certifikat och numera är den även certifierad enligt ISO 13485.
– Vi hade redan två andra ISO-certifikat plus IRIS – en kvalitetssäkring för avancerad elektronik för järnvägsindustrin. Eftersom inte minst den sistnämnda ställer så höga krav på ledningssystem och dokumenterade processer behövde vi faktiskt inte lägga till en enda rutin för att klara ISO 13485. Med några få kompletteringar uppfyllde vi redan certifieringen med befintligt arbetssätt, säger Jenny Stenberg på Leab i ett pressmeddelande.

ISO 13485 är en standard för kvalitetsledning avsedd för medicintekniska produkter och beskriver hur man skall hantera och ge ut apparatur för sjukvården, från enklare hjälpmedel till pacemakers och annan avancerad elektronik för invärtes bruk. Standardens krav gäller främst kvalitetssäkring, ledning och dokumentation, inte själva produktionen.

Certifieringen har gjorts av Bureau Veritas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)