JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon vägras köpa Wolfspeed

Amerikanska Cree ger upp försöket att sälja Wolfspeed till tyska Infineon.  Den amerikanska regeringens kommitté för utländska investeringar godkänner inte affären. 

I förra veckan blev det officiellt att den amerikanska regeringens kommitté för utländska investeringar, CFIUS (Committee on Foreign Investments in the US) inte skulle godkänna att Infineon köpte Wolfspeed av Cree i den form avtalet var skrivet.

Nu, en dryg vecka senare tvingas Cree att dra tillbaka affären. Detta trots att Cree och Infineon gemensamt försökt att hitta en lösning som CFIUS kan godkänna.

– Vi är besvikna över att försäljningen av Wolfspeed till Infineon inte kunde slutföras, säger Chuck Swoboda, vd på Cree i ett pressmeddelande.

Det var för knappt två år sedan som Cree avslöjade planen att göra om sig till ett renodlat LED- och belysningsföretag. 

Wolfspeed knoppades av och tog med sig all kompetens inom rf- och krafthalvledare med brett bandgap (WBG, wide bandgap) som galliumnitrid och kiselkarbid.

Wolfspeed fick en flygande start med en beräknad omsättning motsvarande knappt 125 miljoner dollar redan det första räkenskapsåret. Och i samma veva som avknoppningen var klar – sommaren 2016 – blev det officiellt att Cree ville sälja Wolfspeed  till Infineon.

Men nu har den affären alltså stoppats av den amerikanska regeringen.

Chuck Swoboda tackar Infineon för den avsevärda mängd tid och engagemang som ledningen investerat i att försöka slutföra transaktionen. Samtidigt påpekar han att Cree åter kommer att flytta fokus till Wolfspeed, för att driva verksamheten mot tillväxt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)