JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 30 mars 2020 VECKA 14

Imagimob utvecklar artificiell intelligens långt ute i nätet, i noderna. Lösningen arbetar i realtid och kan köras på billig, strömsnål hårdvara. Den är inte självlärande – men lärandet går snabbare och kräver mindre datamängder än många andra AI-system hävdar företaget.

Anders Hardebring

− Vår spets är realtids-AI i noderna. Mycket med AI är i molnet, men en fördel med vår teknik är att en enhet inte behöver vara uppkopplad hela tiden. Du kan fortfarande köra analysen i noderna, säger Anders Hardebring, vd Imagimob.

Redan idag har företaget en handfull stora industriföretag som kunder, ingen officiell. Och utmaningen är inte bristen på idéer, utan att få fram en produkt som säljer brett. Då gäller det att hitta en marknad.

− Så är det. Vi har gått med i Synerleap för att hitta affärer som vi kan skala med. Kanske kan vi hitta en bra tillämpning med ABB, som de vill rulla ut till alla sina kunder i världen. Det vore fantastiskt.

Budskapet är tydligt. Genom möten med de som fattar beslut om nya projekt och produkter på ABB kan förhoppningsvis band knytas.

Som exempel på lyckat event tar Anders Hardebring det öppna hus som Synerleap stod värd för i slutet av april. Där fick Imagimob presentera sin teknik för ABB:s globala CTO.

LÄS ÄVEN

− Vi pitchade också för ledningen på ABB Research och ett 20-tal nyckelpersoner på ABB Corporate Research och Robotics, både utvecklare och management, som förstod vad vi gjorde och tyckte att det var intressant.

För att åskådliggöra hur de egna algoritmerna skulle kunna användas i ett industriellt sammanhang visade Imagimob upp ett testprojekt där ABB-roboten Yumi ingår.

− Testprojektet går ut på att undersöka om vi genom att detektera små vibrationer eller ändrade rörelsemönster kan avgöra om något går fel när Yumi ska montera något, exempelvis sätta ihop två plastbitar där den ena är sönder och måste kasseras, förklarar Anders Hardebring.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)