JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Göteborgsbaserade Insplorion – med rötter i och tillverkning på Chalmers – har säkrat totalt 60 miljoner kronor för kommersialisering av sin batterisensor. Ett finansieringsavtal tecknades igår med fonden European Select Growth Opportunities Fund som i en första vända ska ge tio miljoner kronor.

– Vårt batterisensorprojekt har under det senaste halvåret gjort stora framsteg. Dialogen med industriella aktörer har intensifierats och vi ser att vi har en lösning som har ett stort värde på marknaden, säger företagets vd Patrik Dahlqvist i ett pressmeddelande.

Pengarna som nu tas in ska användas för att kommersialisera dessa battarisensorer.

Transaktionen sker genom utgivning av konvertibler med tillhörande teckningsoptioner i flera steg, så kallade trancher, över 36 månader. Trancherna kommer att tecknas av European Select Growth Opportunities Fund, en fond som fokuserar på småbolag inom teknik och hälsovård med stor tillväxtpotential.

– För att säkra att projektet fortsätter att utvecklas mot sin fulla potential har vi nu hittat en finansieringslösning som ger flexibel uppskalningsförmåga. Likaså står vi med denna lösning finansiellt starka i de pågående dialoger med större aktörer och vi kan satsa större egna resurser och därigenom bli en starkare part i kommande samarbeten, fortsätter Patrik Dahlqvist.

Den första transaktionen är på tio miljoner. I samband med den första tranchen ges gratis teckningsoptioner till befintliga aktieägare för att motverka utspädning.

Utöver den första tranchen kan Insplorion ta in ytterligare maximalt 50 miljoner kronor under de kommande 36 månaderna, under förutsättning att vissa villkor uppfylls.

Här kan du läsa en längre artikel om Insplorions fiberoptiska laddningssensor (länk).

I oktober blev det känt att Insplorion ska samarbete med Rise för att utveckla en konstruktion av en fiberoptisk laddningssensor för batteristyrning som får plats i själva batterimodulen. Vinnova finansierar utvecklingsarbetet med 350 000 kronor (länk).

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)