JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Systemiska innovationer är teknikskiften som påverkar hela samhället – allt från människors livsstil, till branscher, infrastruktur och regelverk. Ett lysande exempel är elvägar. I en öppen föreläsning nu på tisdag, den 13 november, använda just elvägar för att belysa fenomenet.

Elvägar liksom bioraffinaderier är två exempel på systemiska innovationer. Båda driver utvecklingen närmare ett fossilfritt samhälle genom att påverka flera värdekedjor och industrier. Elvägar gör att det går att föra över ström från vägar till fordon i rörelse. Bioraffinaderier omvandlar cellulosa till olika kemikalier som hittills ofta producerats av olja.

Men hur når samhället en snabb omställning? Vad krävs för att vi ska komma förbi alla de hinder – mentala, praktiska och policymässiga – som står i vägen?

Under en öppen föreläsning ger de två forskarna Fredric Bauer, Lunds universitet, och Stefan Tongur, Rise Viktoria, sina olika infallsvinklar på ämnet. Under föreläsningen diskuterar de vad systemisk innovation är, vilka hinder som innovationerna möter, och hur vi kan underlätta en omställning.

De belyser också utmaningar och möjligheter för små och nya företag.

  • Tid: 13 november 2018, 15.00–17.00 med efterföljande fika
  • Plats: SUP46, Regeringsgatan 65, Stockholm

ESBRI – Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning – är arrangör.

Föreläsningen ingår i Estrad, en öppen föreläsningsserie där forskare presenterar aktuella resultat för en blandad publik. Alla föreläsningar sänds live via youtube och läggs ut som webb-tv efteråt. Här kan du hitta över hundra föreläsningar (länk).

 

 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)