Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.
Efter att ha legat mellan 340 och 420 GBX sedan introduktionen på Londonbörsen i juli, ökade värdet på Raspberry Pi Holdings aktie till 625 GBX under december. Bolaget bakom Linuxkortet är nu värt 18 miljarder kronor.
Märk varje litiumjoncell eller modul med en rfid-etikett som mäter temperaturen och placera sedan ut läsare på lämpliga platser. Systemet från Brady larmar automatiskt vid en förutbestämd nivå, långt innan det börjar brinna.
Dirac tar in knappt 100 miljoner kronor för att fortsätta tillväxten, skriver Dagens Industri. Företaget utvecklar mjukvara som förbättrar digitalt ljud i allt från bilar till mobiler och datorer.
Intel lägger ned sitt eget projekt att förnya x86 – och fortsätter tillsammans med AMD istället. Till viss frustration för Elektroniktidningen.
I början av juli förra året meddelande Ericsson att företaget tänkte samla all verksamhet i Estland i en ny lokal på 50 000 kvadratmeter. Bygget, som skulle kosta cirka 1,8 miljarder kronor, har i all tysthet skrinlagts. Istället ska befintliga lokaler rustas upp, skriver Fastighetsvärlden.
Det har gått sju år sedan Kitron senast byggde ut fabriken i Jönköping, nu är det dags igen. Utbyggnaden ökar golvytan från 8 000 kvadratmeter till 14 000 och ska vara klar i slutet av nästa år.
Mer svensk personal – det är ett av ISP:s krav för att tillåta kinesiska PTL:s mångmiljardsatsning i Timrå. Men PTL säger sig inte hinna och att vissa krav är orimliga ur ett affärsperspektiv.
För att en bil fullt ut ska kunna ta ansvar för körningen måste den kunna kartlägga omgivningen mycket noggrannt. Det är en uppgift som passar perfekt för Infineons radarkrets Rasic CTRX8191F.
Inspektionen för strategiska produkter (ISP), godkänner inte kinesiska PTL:s investering stadsdelen Torsboda i Timrå. Det berättar Torsboda Industrial Park i ett pressmeddelande.
En KTH-satsning kallad Battery 3PC ska hjälpa europeisk industri klara utmaningen att tillverka batterier i stor skala.
Dagens system för att skicka energi genom rymden med hjälp av laserljus har stora förluster och klarar endast låga effekter. Ett EU-projekt kallat RePowerSiC vill ändra på det genom att utveckla en kiselkarbidbaserad mottagare. Från Sverige deltar Alminica.
Nu kan du skicka in presentationsbidrag till en workshop i april i Göteborg på temat ”Risc V i rymden”.
Uppstartsbolaget Polar Light Technologies har lyckats tillverka minimala pyramider som emitterar rött ljus i 625 nm i samma grundmaterial som de blå och gröna. Därmed har företaget den sista byggstenen för att tillverka färgskärmar baserade på pyttesmå lysdioder, så kallade mikro-LED.
Från 60 km/h till 95 km/h – en mjukvaruuppdatering nästa år kommer dramatiskt att öka topphastigheten på Mercedes Benz icke-övervakade självkörning. Priset är detsamma som förut.
Tillväxtverket och Region Östergötland satsar tillsammans med ett antal företag och universitet 58,8 miljoner kronor under tre år på kiselkarbid och galliumnitrid-på-kiselkarbid. Ambitionen är att minska Sveriges beroende av utländska leverantörer, och stärka den tekniska suveräniteten.
Det handlar om en kort sträcka och ett staket separerar den självkörande lastbilen från allmän trafik. Men det handlar om ett – dagligt – transportuppdrag, och därför sätter svenska autotoma ellastbilstillverkaren Einride upp en milstolpe.
EU-kommissionen har beställt ett satellitsystem för 125 miljarder kronor som ska tas i drift år 2030 och bli ett alternativ till Starlink, Project Kuiper och Globalstar. Iris2 ska utvecklas och drivas av ett konsortium bestående av 21 europeiska företag och organisationer.
ORConf 2024 En annan stark trend som kunde skönjas var öppna verktyg för ASIC och att de börjar ta plats inom undervisningen.
Europeiska rymdorganisationen Esa och Frontgrade Gaisler i Sverige ska utveckla Risc V-processorer i 7 nm för användning i rymdsystem.
ORConf 2024 RISC-V var naturligtvis representerat på olika sätt med en bredd från stora beräkningsenheter ner till små inbyggda processorer.
Jakten på ökad effektivitet är ett centralt tema för hela elektronikbranschen och resulterar ofta i en...
Tillgången på industriklassade enkortsdatorer som Arduino och Raspberry Pi tillsammans med...
Artificiell intelligens kan höja värdet i slutanvändarprodukter betydligt. Ta vården som exempel....
Märk varje litiumjoncell eller modul med en rfid-etikett som mäter temperaturen och placera sedan...
För att en bil fullt ut ska kunna ta ansvar för körningen måste den kunna kartlägga omgivningen...
ORConf 2024 En annan stark trend som kunde skönjas var öppna verktyg för ASIC och att de börjar ta plats...
ORConf 2024 RISC-V var naturligtvis representerat på olika sätt med en bredd från stora...
ORConf 2024 Det område inom chipdesign som har mest gemensamt med mjukvara är verifiering och det...
Efter att ha legat mellan 340 och 420 GBX sedan introduktionen på Londonbörsen i juli, ökade...
Dirac tar in knappt 100 miljoner kronor för att fortsätta tillväxten, skriver Dagens Industri....
Intel lägger ned sitt eget projekt att förnya x86 – och fortsätter tillsammans med AMD istället....
I början av juli förra året meddelande Ericsson att företaget tänkte samla all verksamhet i...
Det har gått sju år sedan Kitron senast byggde ut fabriken i Jönköping, nu är det dags igen....