Genom att utnyttja signaler från alla system går det, enligt ST, att ge både snabbare och mer exakt positionering i radiomässigt tuffa miljöer, som exempelvis storstäder mellan höga hus. Detta har företaget utnyttjat i sin nykomling, kallad Teseo II, den första på världsmarknaden som drar nytta av alla de fyra navigationssystemen.
Kretsen är tänkt för alla typer av navigationstillämpningar - mobiltelefoner, bil- och båtnavigatorer, träningsutrustningar och telematikprodukter. Kretsarna uppfyller bilindustrins krav, och har dessutom försetts med ST:s patenterade teknik för snabb förstaposition, kallad Self-Trained Assisted GPS.
Hjärtat i kretsen är en Arm9-processor, som fått sällskap av AD-omvandlare, generella I/O och gränssnitt som USB2.0, Can, I2C, MSP och UART. Provexemplar finns tillgängliga, och volymproduktion är planerad till tredje kvartalet. Priset anges till 6 dollar i volymer om minst en halv miljon enheter.
Fotnot: Galileo, Europas svar på GPS, väntas tas i drift 2013-2014. Glonass, det ryska alternativet, täcker idag hela Ryssland och har planer på global täckning. QZSS, Quasi-Zenith Satellite System, är en japansk förbättring av GPS. Dess första satellit skickades upp ifjol.