Palm lanserade WebOS på CES-mässan i januari 2009 och skapade stora rubriker för sitt nya intressanta operativsystem för smarta mobiler. Men Palm lyckades inte få fram några eftertraktade mobiler.
I juli 2010 köpt HP, världens största pc-tillverkare, Palm för 1,2 miljarder dollar för att komma över Palms teknik och licenser till sin nya surfplatta Touch Pad.
Men Touch Pad blev ingen hit och WebOS hamnade på hyllan hos HP.
Nu kan WebOS vara på väg in i tv-apparaterna i stället.
Om nu Cnets uppgifter är riktiga - LG har ännu inte bekräftat dem - skulle LG använda WebOS i sina nya smart-tv-apparater.
WebOS är dock ett marginellt operativsystem i dag - i varje fall i mobilvärlden.
Där är dagens snackis i stället Firefox OS som verkar ligga bäst till hos mobiltillverkarna av den alternativa operativsystem som poppat upp i skuggan av dominanterna Android och IOS som tillsammans har över 90 procent av marknaden.
Förutom Firefox OS finns det finska bolaget Jolla med sitt operativsystem Sailfish, skapat av några av Nokias Meegoutvecklare.
Ubuntu är ett starkt varumärke inom öppen källkod. Det nya operativsystemet Ubuntu Smartphone OS siktar in sig dels på instegssegmentet i mobilvärlden, dels på företagsmarknaden där it-avdelningar kan tänkas gilla Ubuntu.
På den här uppstickarmarknaden finns också Tizen, som är ett samarbete mellan Intel och Samsung. Tizen bygger också på öppen källkod. Tizen hette från början LiMo - Linux Mobile.
En teknisk spännande sak med Tizen är att appar körs i en helt öppen standard, HTML, som används i webbläsare.
Detta banar vägen för en värld där en och samma app kan köras överallt: pc, mac, Android, Iphone – överallt där det finns en webbläsare. I den meningen fungerar HTML som som Java. Men med den viktiga skillnaden att HTML är helt obundet, medan Oracle kontrollerar Java.