JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 27 riskmiljoner till Safelogic

Ett av Sveriges få företag inom verktyg för elektronikkonstruktion, Göteborgsbaserade Safelogic, har fått 27 miljoner kronor i riskkapital.
För ett år sedan lanserade Safelogic sin första produkt, och nu har företaget gått igenom andra omgångens finansiering. Innovationskapital och Northzone Ventures har tillsammans med de tidigare investerarna tillfört bolaget 3,5 miljoner dollar, ungefär 27 miljoner kronor. Northzones Pär-Jörgen Pärson har också utsetts till ny styrelseordförande.

- Med finansiering på plats kan vi öka takten i vår marknadsföring, säger vd Håkan Rippe i ett pressmeddelande.

- Vi håller på att bygga upp ett nät av agenter och funderar på att starta ett eget kontor i USA till nästa sommar, förtydligar marknadschefen Jim Nordin.

Pengarna kommer också att användas för att accelerera produktutvecklingen.

- Innan vi satsar på USA måste vi ha fullt stöd för konstruktionsspråket Verilog. Idag har vi fullt stöd för VHDL, men bara delvis för Verilog.

- Pengarna innebär att vi kan göra en marknadsplan som sträcker sig 12-18 månader framåt i tiden. Tidigare har vi haft en horisont på sex månader, säger han.

Jim Nordin vill inte ange hur många kunder eller kundinstallationer företaget har, bara att Saab Ericsson Space hör till de tidiga användarna. Han berättar dock att verktyget använts till flera konstruktioner som resulterat i färdiga, fungerande kretsar.

Safelogic gör verktyg för formell verifiering och så kallad egenskapsbaserad - property based - verifiering. Det innebär en delvis ny metodik för många konstruktörer, och enligt Jim Nordin har denna metodik vunnit mycket acceptans under året.

- Vi förespråkar att man implementerar egenskaper i PSL, det standardiserade språk vi använder, tidigt i konstruktionsarbetet. Helst redan då specifikationen går in i konstruktionsstadiet. Steget till formell verifiering går via egenskapsbaserad simulering, och om man börjar tänka i termer av egenskaper tidigt så blir steget enkelt, samtidigt som man hittar felen där de är billigast att åtgärda, säger han.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)