Scibase, Medfield, Imint, Smart Eye, ÅAC, Unibap, Raybased, Gapwaves, Edgeware och Tobii är några av de teknikbolag som prövat lyckan på börsen de senaste åren. Och dessutom lockat både kändisar som Christer Fuglesang och småsparare att satsa pengar.
Ofta har emissionerna övertecknats många gånger om och kurserna har rusat så snart handeln startat. Många hoppas säkert hitta ett nytt Fingerprint Cards, stämningen känns igen från millenieskiftet när IT-bubblan var på väg att pumpas upp.
Det är därför ofrånkomligt att ställa sig frågan om det håller på att hända igen?
Med undantag för framförallt Tobii och Edgeware handlar det om små företag som i de flesta fall inte har någon större omsättning och inte heller nått lönsamhet.
Om man jämför med IT-bubblan finns en viktig skillnad, de flesta av företagen har hållit på uppåt tio år och har därmed överlevt de första kritiska barnaåren. De flesta har också produkter som genererar intäkter men de är fortfarande att betrakta som förhoppningsbolag som har kvar att bevisa sitt existensberättigande.
Här hör jag invändningen att de följer sina utvecklingsplaner och har betalande kunder så snart börjar pengarna rulla in. Den som sysslat med teknikutveckling vet att målet alltid är rörligt och att det ständigt behövs nya innovationer för att försvara sin position.
Svårigheterna syns inte minst i börskurserna som efter den initiala euforin ofta glider utför i takt med att genombrottet av olika anledningar skjuts på framtiden och osäkerheten därmed tilltar.
Många av dem som satsat pengar hoppas säkert på ett nytt Fingerprint Cards men chansen att någon av företagen ska bli en sedelpress är ytterst liten.
I väntan på det kan man glädja sig åt att små teknikföretag återigen är stekheta.