JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 22 september 2020 VECKA 39
Elektronikindustriföreningen och Svensk Industriförening har äntligen kommit överens om avtalet för EIFs kansli. Ärendet upptog hela EIFs extra årsmöte.
För ett och ett halvt år sedan blev det möjligt för företag att gå med i EIF, Elektronikindustriföreningen, utan att samtidigt bli medlemmar i Sinf, Svensk Industriförening. Sedan dess har EIFs medlemsantal ökat med drygt 30 företag till 190. Av dessa har 38 valt att inte vara med i Sinf.

Kanslifrågan blev dock hängande i luften. Det är Sinf som sköter EIFs kansli och är arbetsgivare för personalen där. Hur icke-Sinfmedlemmar skulle bidra till kansliets kostnader, samt vilka krav EIF och dess medlemmar kan ställa på Sinf har inte reglerats, utan skötts ad hoc.

- Vi har levt lite avtalslösa, men det har gått bra ändå, som kanslichefen Anna Svärdemo-Alander uttrycker det.

Nu är dock frågan löst. På EIFs extra årsmöte i förra veckan klubbades ett nytt avtal efter två timmars livlig diskussion bland de 20-talet närvarande medlemmarna. 

- Det är skönt att det är klart. Nu kan EIF ställa krav på Sinf, och det regleras exempelvis hur icke Sinf-medlemmar kan köpa juridiska tjänster av Sinf. Sinf utsätts för konkurrens, och det är bra, säger hon.

Paradoxalt nog betyder nog avtalet mer för Sinf än för EIF.

- Innehållet är ett vanligt uppdragsavtal, men för Sinf är det historiskt banbrytande. Det kan få stor betydelse för andra branschorganisationer inom Sinf, där EIF har varit lite av en föregångare, säger Anna Svärdemo-Alander.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)