– I och med det får vi draghjälp med försäljning. Både via Actels webbplats och deras säljkår, kommenterar Per Danielsson, vd för Gaisler Research.
Nyligen tecknade också amerikanska Aeroflex licens på Gaislers Leon 3-FT för framtida produkter inom sin strålningshärdade portfölj.
Men också standardversionen av Leon 3 har vunnit en rad kontrakt på sistone. Sammanlagt 12 företag under de tre senaste månaderna har valt Leon 3 till att styra elektronik för kraftdistribution, tv-boxar, bilar, rfid-system, gps-mottagare och trådlösa nätverk.
– Tre av dem har licensierat multiprocessorsystem, säger Per Danielsson.
– Vi var tidiga med stöd för multiprocessorsystem, före ARM.
Sedan tidigare har Gaisler Research partneravtal med Mentor och Cadence.
– De flesta verktygföretag använder Leon som testobjekt för att validera sina verktyg. Detta för att vi tillhandahåller källkoden men också nu för att Leonprocessorn har en rejäl marknadsandel, säger Per Danielsson.
– Det går bra för oss, sammanfattar Per Danielsson.
Vinsten återinvesteras i produktutveckling och företaget har nyligen anställt ytterligare 3 ingenjörer, till nu sammanlagt 12 personer.
Omsättningen 2004-2005 var 7 miljoner kronor. Året därefter ökade den till 12.
– Jag förväntar mig att vi minst behåller ökningstakten i år, säger Per Danielsson
Det lilla Göteborgsföretaget betraktas som världsledande inom nischen rymdprocessorer. European Space Agency använder Leon i samtliga europeiska satelliter och bärrakter. Också USA, Kanada, Taiwan, Kina, Indien och Korea använder Leon i rymdtillämpningar
Att Leon är feltolerant betyder att den kan korrigera de bitfel som uppkommer i strålningsrika miljöer.