JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Smala, djupa kurser för konstruktörer
Tre parallella tredagarskurser som går på djupet i specifika nischer inom elektronikkonstruktion - det är vad STF Ingenjörsutbildning anordnar de sista dagarna i maj.
Det är en mångfacetterad och aningen spretig bukett kurser som ingår i STF elektronikutbud. Tre olika tredagarskurser äger rum samtidigt på Norra Latin i Stockholm 29–31 maj.

Varje kurs har tre moment. Den första lägger en dag vardera på batteriteknik, kylning och kraftelektronik. Den andra gör likadant med EMC, mönsterkorts- och kretskortslayout samt signalintegritet. Och den tredje täcker kravställning och testmetodik, ESD och elektronikkonstruktion samt induktiva komponenter och konsten att driva lysdioder.
Image
Stefan Revestam
– Traditionella utbildningar fokuserar ofta på vad föreläsarna tycker är lättast att ge kunskap om. Vi vill göra tvärtom – vi har försökt fråga konstruktörer vad de behöver. Då kan helheten ge ett spretigt intryck, men varje kurs ger djupdykningar i ett antal smala områden, säger kursarrangören Stefan Revestam på STF.

Föreläsarna kommer alla från elektronikbranschen och går igenom både teori och praktik. Det blir inga labbar, men innehållet ligger ofta närmare verklig användning än högskolornas ingenjörsutbildningar.

– Ta batterier till exempel. På högskolorna är batteriet ofta en ideal komponent som bara ritas in i en konstruktion. Vi lär ut hur man mäter och beräknar kvarvarande kapacitet, bara för att ta ett exempel, säger Revestam.

Två av kurserna anordnades även i höstas, men bara en genomfördes då. Nu hoppas Stefan Revestam att alla tre ska kunna genomföras, med totalt ett 20-tal deltagare. Förutom föreläsningarna ingår även en gemensam middag och en minimässa där föreläsarnas företag med flera ställer ut.

Mer information finns på www.stf.se (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)