JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Shortlink öppnar i Stockholm
Konsultföretaget Shortlink, med säte i Säffle, öppnar kontor i Kista Science Tower. Kistakontoret ska i första hand arbeta med utveckling av blandsignal- och rf-asic. Nyanställde Martin Gustafsson blir först på plats.
– Idag ska jag hämta nycklarna och öppna kontoret, säger Martin Gustafsson, som just rekryterats för att bygga upp Shortlinks verksamhet i Kista.

Kontoret ligger 13 trappor upp i Kista Science Tower. Och för Martin Gustafsson blir flytten inte lång, då han närmast kommer från KTH i Kista och RaMSiS-gruppen (se länk) där han just nu håller på att avsluta sina doktorandstudier inom AD-omvandlare för trådlös kommunikation.

– Jag har jobbat med kisel sedan 2001 då jag skickade min första bricka på tillverkning. Shortlink har många intressanta projekt med hög teknisk nivå så det ska bli väldigt intressant att jobba här, säger Martin Gustafsson.

Idén att öppna kontor i Stockholmstrakten har funnits en tid, men det var i samband med mässan Elektronik/EP i januari som företaget tog det slutgiltiga beslutet.

– Vi har tidigare inte varit medvetna om den potential som Stockholmsområdet har, men mässan var väldigt bra för oss. Vi träffade många intressanta företag där. Detta tillsammans med att Martin Gustafsson, som vi känt länge, blev tillgänglig gör att vi nu kan öppna kontoret, säger Hans-Erik Backram, vd på Shortlink.

Expansionsplanerna är också högt ställda. Idag är runt 15 till 20 procent av företagets kunder från Stockholm. Om två år ska den andelen vara uppe i åtminstone 50 procent. Då ska också fler vara anställda i företaget.

Hans-Erik Backram räknar att företaget ska ha 25 anställda om tre år, varvid fem asickonstruktörer i Kista. Idag – efter att två anställts senaste veckan – har företaget 15 anställda och i fjol låg omsättningen på 13 miljoner kronor.

– Det finns många företag som skulle kunna ha nytta av att göra en egen asic utan att veta om det idag. Det behöver inte vara så dyrt som många tror eftersom vi inte använder de finaste processerna, som man gör vid ren digital konstruktion. Det kan räcka men några 10 000-tals enheter per år, säger Hans-Erik Backram.

Shortlink har ett mycket målmedvetet fokus på trådlös kommunikation, blandsignalsasic samt inbyggda system med krav på mycket låg strömförbrukning. Företaget har också utvecklat ett antal olika radiomoduler som företrädesvis används i någon form av M2M-kommunikation.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)