Sony Ericsson hör till klättrarna i denna upplaga, företaget får 6,9 poäng av 10 möjliga jämfört med 6,5 i förra versionen. Sony Ericsson prisas för att vara först av alla rankade bolag att få bort alla farliga kemikalier ur sina produkter, och får högsta poäng för energieffektivitet. Dock dras helhetsbetyget alltjämt ner av låg andel återvunnen plast och måttlig information om företagets utsläpp av växthusgaser.
Även Apple går framåt i undersökningen. Apple låg länge i botten av Greenpeace ranking, men har på sistone gjort stora ansträngningar för att minska sin kemikalieanvändning, vilket speglas i Greenpeace rapport. Apple får dock kritik för sin dåliga information i flera miljöfrågor.
LG, Samsung och Dell backar kraftigt i denna undersökning. De har alla haft som mål att eliminera vissa kemikalier ur sin produktion, men har nu skjutit upp datumet för när detta ska vara gjort till nästa år, vilket straffar sig i Greenpeace ranking.
I botten av listan ligger Nintendo. Företaget får dåliga poäng på kemikalieutfasning, och ligger i botten vad gäller återvinning och information. Även på energifronten är betygen låga.
Jämfört med tidigare versioner har Greenpeace höjt ribban i denna version. Exempelvis krävs nu aktivt stöd för uppdaterande av RoHS-direktivet för att företag ska få full poäng i kategorin kallad "försiktighetsprincipen". Bara Sony Ericsson och Apple gör detta idag, enligt Greenpeace.