Tanken med att snabbt få fram hårdvara är att korta utvecklingstiden genom att tidigt komma igång med att testa programmen. Dessutom uppför sig inte hårdvaran alltid så som simuleringarna visar. Det kan gälla både analoga funktioner men också digitala delar som kan vara känsliga för störningar.
Korten det handlar om har normalt två eller fyra ledarlager och ett par hundra komponenter där det mesta ska vara ytmonterat. Men att hårdvaran inte är helt avlusad innan programmeringen kör igång är inget problem.
– Man kan plocka felen under resans gång, säger Christer Gerdtman.
För att prototypframtagningen ska gå på tre dagar har Motion Control etablerat ett samarbete med kontraktstillverkaren Elektronik Mekanik. Bland annat har företagen samma cadsystem.
– Riktigt fort går det hos de kunder där vi redan är inne men det fungerar också för nya kunder som kommer med färdiga underlag. Men ofta krävs det någon form av handpåläggning. Det som ställer till det idag är komponenter som är svåra att få tag på.
Motion Control samarbetar också med Västeråsföretaget Digital Mechanics för att ta fram plastkapslingar till prototyperna. Även det kan ske på två till tre dagar med hjälp av friformningsmaskiner.