Mest imponerad var att han av de resurser som de två företagen kunde bjuda på. Minst imponerad var han av Meego, föremålet för konferensen. Och det berodde på rösterna han hörde kring sig, under sessionerna och på festerna efteråt.
– Jag talade med dussintals. Nio av tio var kritiska. Och den tionde jobbade för Nokia eller Intel. Och inte ens de var helt övertygade om Meego, skriver Robert Evans.
Meego kom för sent till en nisch som redan intagits av Android – det är inget som skiljer dem åt. Och Meego har ingen bra teknik för att hantera användarprogram – appar. Det är några av de skäl Robert Evans räknar upp som anledningen till skepsisen.
Han tror att de besked han fick var sanningsenliga.
– Jag drack duktigt tillsammans med några dussin utvecklare. Ruset skapar en öppen, om än osammanhängande, stämning.
Meego har en förlåtande egenskap som alla utvecklare gillar: det är den av mobilplattformarna som är alla mest svuren till öppen källkod.
– Det innebär lågt pris, anpassningsbarhet och färre restriktioner än en sluten plattform som exempelvis Apple IOS. Tyvärr är detta något som bara uppskattas av öppenkodsnördar som Richard Stallman, och ingen annan.
Enligt Robert Evans är Android redan så tungt etablerad som den viktiga öppenkodsutmanaren till Apple IOS att det kommer att ta minst ett par, tre år innan Meego har en chans att börja ta marknadsandelar från Android.
Som avskedspresent fick besökarna varsin pekdator med Meego, en Lenovo Ideapad S10 S3. Pekdatorn kör Meego 1.1 – ett misstag eftersom den enligt Robert Evans är full av barnsjukdomar och inte alls redo för marknaden.
Gåvan överlämnades av Nokia och Intel tillsammans med förhoppningen att deltagarna skulle sprida evangeliet om Meego till sina vänner. På Robert Evans låter detta minst sagt osannolikt.
– Hur länge tror ni det dröjer innan alla dessa kör Ubuntu Linux istället, viskade utvecklarna till varandra i korridoren, enligt Robert Evans.
Han lämnar en sista brasklapp om att läget möjligen kan se ljusare ut om Meego 1.2, som ska släppas snart, är av en betydligt högre kvalitet, vilket Nokia och Intel utlovar.