JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Specialister toppar kontaktdonslista
När analyshuset Bishop & Associates frågat kontaktdonskunder om vilka distributörer de tycker är bäst så hamnar de nischade aktörerna Heilind och TTI i topp.
Varje år frågar Bishop & Associates, ett analysföretag med fokus på förbindningsteknik, ett stort antal köpare av kontaktdon vilka distributörer de anser gör bäst ifrån sig. Årets undersökning bygger på 859 svar från kontraktstillverkare, OEM-tillverkare och kablagetillverkare i USA, Europa och Asien.

– Betygssnittet i år blev 4,489 på en skala mellan 1 och 6. Det är en förbättring med 2 procent jämfört med ifjol, skriver företaget i en artikel publicerad av nyhetsbrevet Connector Supplier.

En tydlig slutsats i undersökningen är att specialister uppskattas. Distributörerna Heilind och TTI, som båda distribuerar enbart kontaktdon, toppar tabellen över kundnöjdhet. Heilind har bara kontor i Nordamerika, medan TTI finns globalt.

Kunderna anger föga förvånande priset som viktigaste faktor i valet av leverantör. Men produkttillgänglighet och leveranssäkerhet ligger inte långt efter.

Bishop & Associates säger sig vara förvånade över att kvaliteten på distributörernas webbsajt rankades så lågt som på sjunde plats på kundernas kriterielista. Deras slutsats är att kunderna numera förväntar sig högklassiga webbsidor, och att den låga rankingen borde vara en varningsflagga för de företag som ligger efter här. När webbsidorna jämfördes hamnade Digi-Key i topp, tätt följt av Mouser.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)