JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AT&T-köp av T-mobile alltmer osannolikt
Allt fler tecken tyder på att AT&T:s köp av konkurrerande teleoperatören T-mobile inte blir av. Företagen drar tillbaka sin ansökan till regleringsmyndigheten FCC efter att denna ville ifrågasätta köpet i en utfrågning.
Ordföranden för den amerikanska regleringsmyndigheten FCC  deklarerade i tisdags att han var emot köpet genom att rekommendera att köpet skulle granskas i en utfrågning.

Enligt LA Times – som hänvisar till en anonym källa – tror FCC köpet skulle vara negativt för konsumenterna, att det skulle leda till högre priser, mindre innovation, mindre investeringar i USA och färre jobb i USA. Och att AT&T även utan köp av T-Mobile kommer att bygga ut sitt 4G-nät.

Som respons drar AT&T och T-Mobile tillfälligt tillbaka sin ansökan till FCC om att få köpet godkänt. AT&T lägger dessutom undan pengar för att betala den kostnad som är förknippad med att affären inte blir av – fyra miljarder dollar.

Enligt lobbygruppen Public Knowledge, som är mot köpet, drog företagen tillbaka sin ansökan för att slippa höra FCC offentligt redovisa sina slutsatser kring hur dålig affären skulle vara för konsumenter.

I mars deklarerade AT&T att det skulle köpa T-Mobile av Deutsche Telekom för 39 miljarder dollar (länk).

De två har ännu inte gett upp affären men lägger nu sin energi på att få affären godkänd av USA:s justitiedepartement – som försöker stoppa affären med hänvisning till att den skulle skada konkurrensen på marknaden och leda till högre priser och mindre valmöjligheter för konsumenterna.

Både FCC och justitiedepartementet måste godkänna affären för att den ska bli av.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)