JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 28 januari 2020 VECKA 05
I morgon – den 12 september – lanseras C-Campus. Det är en storsatsning mellan Kina och Sverige på ett utbildnings- och forskningssamarbete inom områden som energi, fordon, informations- och kommunikationsteknik samt transport. Ericsson nickar nöjt.
C-Campus genomförs av KTH och universitetet Tsinghua, som är ett av Kinas toppuniversitet. Det  handlar om en IT-baserad samarbets- och kommunikationsplattform som ska köras över Internet.

– Tsinghua och KTH ska använda sig av molntjänster för att förbättra kvaliteten i ingenjörsutbildningen. Virtuella verktyg kommer att påverka utbildningens utveckling framöver och ny teknik kommer att tillåta eleverna att "streama" sina föreläsningar när de vill och var de än befinner sig,  säger Ramon Wyss, vicerektor på KTH i ett pressmeddelande.

Satsning går bland annat ut på att förbättra ingenjörsutbildningen med hjälp av IT. Man kommer exempelvis att kunna köra laborationer med en och samma lärare samtidigt på både Tsinghua och KTH, likaså planerar man att skapa gemensamma kurser och program.

På så sätt ska plattformen inte bara säkra kvaliteten i ingenjörsutbildningen utan den ska även hjälpa till att överbrygga kulturella barriärer och öka förståelsen för kulturella skillnader som finns, vilket också är en viktig detalj i dagens ingenjörsutbildning.

– Ericsson har redan visat intresse för samarbetet och vi diskuterar möjligheten att skapa en tävling för studenterna som deltar, säger Ramon Wyss.

Men C-Campus ska inte bara användas för distansutbildning, utan plattformen ska också stärka forskningssamarbetet mellan KTH och Tsinghua inom en rad olika områden såsom energi, material, fordon, informations- och kommunikationsteknik, transport och samhällsplanering.

Samarbetet kommer att pågå i minst tre år.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)