JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EU-verktyg för säkerhetskritisk programvara
SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, har tillsammans med 27 industripartners utvecklat verktyget SafetyADD, som används för utveckling av säkerhetskritisk programvara. Verktyget är utvecklat inom Artemisprojektet SafeCer med Volvo Technology som koordinator.
Det nya verktyget använder säkerhetskontrakt för att automatiskt kontrollera att programvarukomponenter uppfyller de ställda säkerhetskraven. Därmed kan man effektivt och säkert lägga till, byta ut och återanvända programvarukomponenter i ett större system, hävdar SP. Likaså förenklar man  säkerhetsgranskningar och certifiering.

–  Idéerna bakom SPs säkerhetskontrakt och SafetyADD har använts i kunduppdrag. De kommer att vidareutvecklas tillsammans med våra kunder och i framtida forskningsprojekt, säger Jonny Vinter, biträdande sektionschef för pålitliga system på SP, i ett pressmeddelande.

SafetyADD har utvecklats som en del i Artemisprojektet Safecer, kort för Safety Certification of Software-Intensive Systems with Reusable Components, med 27 partners från industri och forskare från Europa.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)