JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Tesla lägger ner en stämning om kontraktsbrott mot en tidigare chef efter att ha fått något annat i utbyte: en möjlighet att söka genom den tidigare chefens nya företag på jakt efter stulna företagshemligheter.

I skuggan av den omtalade stämningen mot Anthony Levandowski – som påstås ha tagit med sig företagshemligheter till Uber när han lämnade jobbet som självkörningschef på Waymo – har det funnits ett parallellt fall med en stämning mot en viss Sterling Anderson. Han påstås ha tagit med sig företagshemligheter till Aurora när han lämnade jobbet som självkörningschef på Tesla. 

Men Tesla–Aurora-tvisten är nu avslutad. Efter en uppgörelse har tredjepart genomfört en revision av Auroras dokument utan att hitta tecken på att Aurora utnyttjat företagshemligheter från Tesla. I alla fall inte hittills – ytterligare en revision ska äga rum innan den 18 februari nästa år. 

Uppgörelsen innebär att Tesla släpper en tidigare stämning för kontraktsbrott.

Sterling Anderson chefade över Teslas självkörning men hoppade av för att bilda ett eget bolag i samma nisch. Något han för övrigt gjorde tillsammans med Googles tidigare självkörningschef Chris Urmson. Jo, meriter inom självkörning är bland det mest lukrativa en människa kan äga i Kiseldalen just nu. Aurora har sedermera även anställt Drew Bagnell från Ubers självkörningsavdelning.

I januari blev Sterling Anderson stämd av Tesla som hävdade att det var kontraktsbrott att starta ett konkurrerande företag och att dessutom rekrytera ytterligare tre personer från sin gamla arbetsgivare. Han skulle dessutom enligt Tesla ha plockat med sig hundratals gigabyte företagshemligheter till sitt nya jobb.

Det kanske var ett kontraktsbrott. Men Tesla lägger hur som helst ner den anklagelsen i utbyte mot att istället få gräva i Auroras datasystem för att se om nämnda affärshemligheter är något som Aurora utnyttjar.

Aurora blir dessutom skyldigt att redovisa för Tesla namn och titel på all tidigare Teslapersonal som ansluter sig till Aurora.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)