JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Gapwaves med NXP i Boston

Just nu pågår IEEE International Microwave Symposium i Boston. Där visar NXP bland annat upp en 5G-lösning där en aktiv 28 GHz-antenn från svenska Gapwaves ingår. Siktet är inställt på små basstationer som exempelvis används inomhus och där det finns många användare.

I samarbete med millimetervågsspecialisten Gapwaves i Göteborg har NXP utvecklat en styrbar 5G-lösning, som i denna vecka visas upp i halvledartillverkarens monter på IEEE – IMS i Boston.

Det handlar om en modul för en liten basstation – med en så kallad hot-spot-antenn – tänkt för miljöer med hög koncentration av användare eller för att användas inomhus. Enheten är baserad på NXP:s analogt styrbara 5G-kretsar i kiselgermanium och en aktiv antenn från Gapwaves för 28 GHz.

Förutom detta demonstrerar NXP en hel del annat trådöst i sin monter 548. Här ingår framförallt en serie lösningar för 5G-basstationer med massiv Mimo. De hanterar analog lobformning på frekvenser från 24 till 40 GHz avsedda för både FWA- och RAN-tillämpningar – kort för fixed wireless access och radio access network.

Årets IEEE International Microwave Symposium (IEEE – IMS) drog igång i söndags, den 2:a juni, och avslutas nu på fredag, den 7:e juni.

Gapwaves har sitt ursprung i forskning vid Chalmers.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)