Hårdvara, mjukvara, kommunikation, AI och design for excellence är några ämnen som kommer att avhandlas första veckan i november på Embedded Conference Scandinavia. Senast den första juni vill arrangörerna ha ditt förslag till presentation.
Nytt för i år är att branschmässan SEE arrangeras parallellt med ECS vilket innebär att ambitionsnivån på konferensen skruvats upp och att antalet besökare lär bli fler än de cirka 2000 som i vanliga fall deltar. Precis som tidigare är ambitionen att locka även utländska talare.
– Vi har anpassat konferensen lite så att det inte bara är embedded utan att den får en bredare bas. Det finns fem spår, där Design for Excellence är lite öppet, säger Mats Andersson som är ansvarig för konferensprogrammet.
Tanken är att även ämnen som produktion, test och mät plus annat som ryms inom SEE men normalt inte ingår i embeddedområdet ska få plats.
Dessutom blir det ett separat spår för presentationer från utställare.
Förhoppningen just nu är att de restriktioner som coronapandemin medfört ska vara bort till första veckan i november så att konferensen och mässan kan gå av stapel på Kistamässan.
– Finns det restriktioner kvar får vi anpassa oss med större avstånd mellan stolarna och annat. Mässan har jobbat mycket med det de kallar safe-to-visit.
Skulle det fortfarande finnas en begränsning på 50 personer får arrangörerna tänka om.
– Vi är inställda på att köra i någon form, säger Mats Andersson.
Exakt hur det skulle se ut är inte klart men själva konferensdelen kan alltid webbsändas, antingen som förinspelade presentationer eller i realtid med möjlighet till interaktion med lyssnarna.
Konferensdelen rymmer cirka 60 presentationer och senast den första juni vill arrangörerna ha ditt förslag. Det räcker med att skicka in en kort beskrivning, en abstract.
Mer information finns på konferensens hemsida, www.embeddedconference.se
– En annan grej som är kul är att vi har hela mässhallen plus sidolokaler och därmed plats för sidoevenemang.
Ett som redan är klart är en heldag om kraft som arrangerats i samarbete med Intelec och Kraftforum.
Mer information finns här (länk).