JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linköpings mikroLED:ar rekryterar teknikchef

Polar Light Technologies håller på att kommersialisera mikroLED:ar med pyramidform. Nu anställer företaget Lisa Rullik som teknikchef på heltid.

– I Lisas välfyllda ryggsäck hittar vi en doktorsexamen i fysik från Lunds universitet och fyra år som patentombud. Den här erfarenheten av immateriella rättigheter är oerhört värdefull för ett deep tech-företag som Polar Light Technologies, som har en hög efterfrågan på att omvandla de vetenskapliga lösningarna till kommersiella tillgångar, säger företagets grundare Per-Olof Holtz i ett pressmeddelande.

Lisa Rullik har varit djupt involverad i företagets immaterialrättsliga förvaltning och strategiarbete i närmare två år, nu anställs hon som teknikchef.

– Vi har fört en ganska tynande tillvaro fram tills det att vi fick vårt genombrott 2020. Därefter har vi expanderat, och flertalet av de tio som nu jobbar i företaget kom in i november förra året, berättade Per Olof Holtz för Elektroniktidningen i mars 2022.

Styrkan är densamma idag med motsvarande 3,5 heltidstjänster för affärssidan och 6,5 på tekniksidan.

Polar Light Technologies bygger sina pyramider atom för atom nedifrån och upp, kallat bottom-up. Idag använder företaget kiselkarbid som bassubstrat, men på sikt kommer det sannolikt att bytas ut mot kisel eller safir, av kostnadsskäl.

Företaget är i stort ensamt om konceptet att bygga från botten och uppåt. Nästan alla andra som gör mikro-LED:ar börjar med en plan struktur för att sedan etsa sig ner till den önskade strukturen (top-down). Etsning ger dock en yta med många skador och defekter, vilket är förödande för de optiska egenskaperna.

Mikro-LED:arna används för att skapa små skärmar som HMD (head mounted display) och  HUD, head-up-display.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)