Det Uppsalabaserade verktygsbolaget IAR vill växa minst 20 procent och ha en rörelsemarginal på minst 20 procent inom tre till fem år. Det ska ske med nya produkter som når fler kunder på fler marknader.
Det har inte gått mer än ett drygt halvår sedan Cecilia Wachtmeister utsågs till vd på IAR Systems. Hon hade innan dess suttit tre år i styrelsen, så det är inte konstigt att företaget redan nu reviderar upp sina långsiktiga mål.
Flaggskeppet IAR Embedded Workbench öppnas upp för tredjepartslösningar från både kommersiella aktörer och lösningar byggda på öppen källkod.
En av satsningarna är ett integrerat stöd för operativsystemet Zephyr från Linux Foundation, ett operativsystem som används av stora tillverkande bolag.
Under 2025 kommer IAR addera ytterligare samverkan och integrationer med lösningar byggda på öppen källkod. Ett exempel som nämns är programmeringsspråket Rust.
Bolaget breddar också sin portfölj från att nå endast enklare styrkretsar (MCU:er) till att också adressera den stora och växande marknaden för mer kraftfulla styrkretsar (MPU).
IAR intensifierar vidare utvecklingen av IAR Embedded Workbench för arkitekturen RISC-V, som nu uppvisar synbara tecken på tillväxt även utanför Asien.
Under första halvåret nästa år lanserar IAR ett moderniserat prenumerationserbjudande, vilket ersätter bolagets nuvarande erbjudande. Bolagets kunder ges möjlighet att sömlöst ha åtkomst till IAR:s fulla produktportfölj och tjänsteutbud i molnet, vilket möjliggör både effektivitet och moderna, automatiserade arbetssätt kopplat till mjukvaruutveckling.
– Vi kommer att introducera prenumerationserbjudandet varsamt, men ser redan nu en stark efterfrågan bland våra stora kunder, säger Cecilia Wachtmeister i ett pressmeddelande.
IAR avser även att inkludera alla befintliga och framtida certifikat för funktionell säkerhet i erbjudandet.