JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Staplar supraledande minnen

Amerikanska Irvine Sensors ska börja utveckla staplade minnen baserade på supraledare. Siktet är inställt på supraledande minnesmoduler som är mindre än sex kvadratcentimeter stora.
- Seriekopplade supraledande minnen är den enda kända minnesteknik som kan ge den åtkomst- och överföringshastighet som kommer att krävas för användning med framtidens ultrasnabba signalprocessorer.

Det menar Volkan Ozguz, Irvine Sensors FoU-chef inom det område som företaget kallar 3D Silicon, en tredimmensionell minnesteknik som utvecklades för användning i företagets elektroniska filmsystem. Genom att istället stapla supraledande minnen tror sig företaget kunna göra minnesmoduler lämpade för höghastighetstillämpningar inom bildbehandling och datarouting.

Företaget har nyligen säkrat ett tvåårigt utvecklingskontrakt, värt två miljoner dollar, med amerikanska marinforskningslaboratoriet, Naval Research Laboratory.

Det resulterande så kallade supraminnet ska bli mindre än sex kvadratcentimeter stort är det tänkt. Detta anses nödvändigt för att göra minnesmodulerna kommersiellt gångbara. Och det är här som den verkliga utmaningen ligger enligt Irvine, att göra kompakta supraledande minnesmoduler med enorm kapacitet, som samtidigt behåller de supraledande minnenas fördelar i form av hög hastighet, kort latenstid och energisnålhet.


Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)