JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tung satsning på IP-test av Anritsu

Japanska Anritsu lanserar ett bänkinstrument med kompletta testfunktioner och en bärbar modell med begränsad funktionalitet för test av IP-baserade datanät.
- Numera är vi helt fokuserade på testinstrument för IP- och 3G-nät, säger Ken Grant på Anritsu.

Företaget har visserligen kvar produkter inom andra områden, som rf-, mikrovåg- och optostest, men fokus ligger numera på de två tillväxtområdena mobilkommunikation och Ethernet. De två teknikerna smälter dessutom samman i 3G-näten där varje enhet får en egen IP-adress.

- Vi lanserade den första IP-testaren för ungefär ett år sedan men vi har länge utvecklat routrar och switchar för den japanska markanden. Det fanns inga bra testare så de nya instrumenten är delvis ett resultat av våra egna behov.

De två modeller som nu lanseras är den portabla testaren MD1231 och en 10 Gigabit Ethernet-modul till den större testaren MD1230A. Den senare är ett generellt instrument som kan användas vid komponent- och systemutveckling, för verifiering, vid produktion och för underfåll av driftsatta IP-nät.

Instrumentet hanterar datahastigheter från 10 Mbit/s upp till 10 Gbit/s och har två Xenpac-portar. Bland annat går det att mäta genomströmningen och fördröjningen. Men instrumentet klarar även att både ta emot och skicka ramar med full datahastighet, vilket kan behövas vid felsökning.

Den portabla modellen MD1231 väger bara fem kilo och är tänkt för felsökning, test och underhåll i fält. Instrumentet hanterar datahastigheter från 10 Mbit/s upp till 1 Gbit/s. Prislappen för en grundkonfiguration ligger på cirka 15 000 euro.
Förutom operatörer är instrumentet tänkt för större företag med egna eller hyrda ledningar.

- Hittills har det varit så att kunderna inte brytt sig om att kontrollera om de verkligen får den bandbredd som operatören påstår. Man har helt enkelt varit nöjd med att det fungerat, säger Ken Grant.

- Men jag ser att allt fler företag vill ha koll på kvaliteten och bandbredden. Det gäller särskilt när man inför IP-telefoni vilket ställer högre krav på näten.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)