- Nej, i dagsläget finns inte några sådana planer. Vi fortsätter enligt den långsiktiga strategi vi haft sedan tidigare.
Du kommer från Ericsson Microelectronics och närmast från Infineon. Har du stött på den här tekniken förut på den här nivån? Vad kommer du att kunna tillföra?
- Det jag kan tillföra är framför allt kundperspektivet. Som användare av fotomasker lärde vi oss vilka problem och svårigheter dåliga masker medför. Jag vet vad som är viktigt för kunden.
Vilka tekniska utmaningar står Micronic inför?
- På halvledarsidan utvecklar vi tillsammans med holländska ASML, en världens största steppertillverkare, en metod för att göra direktritning, utan masker, som ett komplement för lågvolymproduktion och prototyper.
Vad var det som fick dig att ta det här jobbet?
- Micronic är ett jättespännande företag, med mycket utmaningar. Verksamheten har extremt stor spännvidd. Exempelvis är det få företag som har så mycket realtidsöverföring av data som vi har eftersom maskerna genereras i pixelform. Vi jobbar med mekanik och optik, och utvecklar mikroskopiska speglar med tyska Fraunhoferinstitutet.
- Det som fick mig att ta jobbet var framför allt att Micronic fått Intel som kund, med stora krav, vilket i sig är en teknisk utmaning. Och så detta med direktritning.
Erika Ingvald