JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Amerikanska DynamicSignals, som tillverkar datainsamlingskort, släpper sin första serie digitaliserare med USB-gränssnitt. Inuti finns svenska SP Devices egenutvecklade interleavingteknik som både ger hög samplingshastighet och hög noggrannhet samtidigt.
DynamicSignals är en välkänd tillverkare av datainsamlingskort som nu släpper sin första produktportfölj med digitaliserare som kan kommunicera via USB. Intressant är att Linköpingföretaget SP Devices har en stor del i lanseringen.

– Vi levererar ip och det är vår konstruktion. Idag är det också vi som producerar produkterna, men vi talar med DynamicSignals om att de ska ta över produktionen framöver. Vi fokuserar mer och mer på att bli ett rent ip-företag, säger Jonas Nilsson, vd på SP Devices.

Avtalet mellan DynamicSignals och SP Devices täcker kommunikation via USB och andra gränssnitt, men DynamicSignals har i ett initialskede valt enbart USB.

Till en början släppes fyra olika kortvarianter, alla med två AD-omvandlare ombord. Omvandlarparen har 12 eller 14-bitars upplösning och jobbar endera interleavade eller var och en för sig.

De två USB-korten som utnyttjar interleaving klarar som mest 12 bitar vid 1,1 gigasampel per sekund alternativt 14 bitar vid 800 megasampel per sekund. De andra två korten har två ingångar vardera som båda klarar 12 bitar vid 550 megasampel per sekund eller 14 bitar vid 400 megasampel per sekund.

– Detta är vår första stora order inom test- och mätområdet som innebär att många personer kommer att köpa produkter med vårt ip i, säger Jonas Nilsson.

Han förtydligar att denna lansering inte är ett stort tekniskt genombrott för SP Devices. Företaget har redan tidigare lanserat datainsamlingskort med motsvarande prestanda.

Däremot är avtalet med DynamicSignals ett stort steg på väg mot företagets vision att vara på allas läppar när man talar om avancerad AD-omvandling.

– Ja, lite som Intel Inside fast SP Inside i stället, säger Jonas Nilsson och skrattar.
 

 
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)