– Vi levererar ip och det är vår konstruktion. Idag är det också vi som producerar produkterna, men vi talar med DynamicSignals om att de ska ta över produktionen framöver. Vi fokuserar mer och mer på att bli ett rent ip-företag, säger Jonas Nilsson, vd på SP Devices.
Avtalet mellan DynamicSignals och SP Devices täcker kommunikation via USB och andra gränssnitt, men DynamicSignals har i ett initialskede valt enbart USB.
Till en början släppes fyra olika kortvarianter, alla med två AD-omvandlare ombord. Omvandlarparen har 12 eller 14-bitars upplösning och jobbar endera interleavade eller var och en för sig.
De två USB-korten som utnyttjar interleaving klarar som mest 12 bitar vid 1,1 gigasampel per sekund alternativt 14 bitar vid 800 megasampel per sekund. De andra två korten har två ingångar vardera som båda klarar 12 bitar vid 550 megasampel per sekund eller 14 bitar vid 400 megasampel per sekund.
– Detta är vår första stora order inom test- och mätområdet som innebär att många personer kommer att köpa produkter med vårt ip i, säger Jonas Nilsson.
Han förtydligar att denna lansering inte är ett stort tekniskt genombrott för SP Devices. Företaget har redan tidigare lanserat datainsamlingskort med motsvarande prestanda.
Däremot är avtalet med DynamicSignals ett stort steg på väg mot företagets vision att vara på allas läppar när man talar om avancerad AD-omvandling.
– Ja, lite som Intel Inside fast SP Inside i stället, säger Jonas Nilsson och skrattar.