JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Panlink krokar storkund
Kontraktstillverkaren Panlink, med huvudkontor i Malmö med med fabriker i Polen och Kina, har tagit sin första officiella storkund. Det är Safegate International som flyttar produktionen av ledningsljus för flygplatser till Panlinks fabrik i Polen, en affär värd cirka 30 miljoner kronor per år.
- Det är den första större kunden där vi gör systemintegrationen, säger Kevin Quinn som är försäljnings- och marknadschef på Panlink.

Företaget har två andra kunder som är ungefär lika stora som Safegate, det vill säga runt 30 miljoner kronor nästa år.

Att Safegate valde Gdynia och inte Kina beror på flera faktorer, bland annat medför metallkapslingen att ljusen väger flera kilo vilket gör dem förhållandevis dyra att transportera. En annan faktor som påverkade valet är att slutmarknaden i första hand är Europa.

- I samband med flytten har vi kört ett kostnadsreduktionsprogram där vi föreslagit en del förändringar för att sänka priset.

Att Panlink och Safegate båda ägs av Fairfordgruppen, har det påverkat beslutet?

- Vi var fortfarande tvungna att delta i budgivningen. De var mycket klara med villkoren och vilket pris de förväntade sig. Så de har inte kompromissat bara för att vi har samma ägare, säger Kevin Quinn.

Panlink omsatte 68 miljoner kronor år 2009 och för i år landar omsättningen en bit över 110  miljoner kronor. Produktionen av Safegates flygplatsljus har visserligen redan startat men det är först nästa år som de kommer att ge avtryck i omsättningen.

- Vi räknar med att växa ungefär lika mycket nästa år som i år, runt 75 procent.

Elektroniktidningen publicerade en längre intervju med Panlinks styrelseordförade Mikael Jonson i maj (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)