Det handlar till stor del om programmerare och fysiker men Micronic Mydata behöver också ingenjörer som behärskar mekanik, mekatronik och elektronik.
Företaget har ett väletablerat samarbete med högskolorna via examensarbeten och jobbsökardagar. Men det räcker inte.
– Vi skalar upp inom alla områden, det gäller inte bara forskning och utveckling utan också inom inköp och produktledning, säger Håkan Färdig.
Företaget har idag 360 anställda i Sverige och 200 i utländska dotterbolag. Dessutom anlitar man konsulter både för att täcka toppar och för att komplettera den egna kompetensen.
Micronic slogs ihop med Mydata för ganska precis två år sedan.
Micronic, med rötterna på KTH, har skapat sig en egen nisch som dominerande leverantör av laserritare till fotomasker för bildskärmar. Kvaliteten går före tillverkningskostnaden, maskiner kostar i runda slängar 140 till 210 miljoner kronor per styck och det finns ett tiotal kunder främst i Asien. Marknaden kan anses mogen och företaget säljer inte mer än ett par tre ritare per år.
Mydata, som gör ytmonteringsmaskiner och lodpastatryckare, lever på en hårt konkurrensutsatt marknad där det finns ett antal leverantörer med likartade erbjudanden. Maskinerna kostar bara en bråkdel av Micronics och Mydata säljer därför betydligt fler per år.
Ett tredje affärsområde är under utveckling. Det är en maskin för direktritning av kapslingssubstrat. Utvecklingsarbetet stöttas av Intel och ska vara klart före årsskiftet.
Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med företaget vd Peter Uddfors i maj 2010 (länk).