JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson: Vi har provat alla tekniker, och vår är bäst
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Åke Persson, marknadsdirektör på Ericsson Radio Systems, räds inte vad han kallar Siemens hybridteknik. Han är övertygad om att Ericsson har ett starkare kort.

- Våra studier och försök visar att bredbands-CDMA är en överlägsen teknik för dessa nya typer av tillämpningar, säger han.

- Vi har självfallet full respekt för andra leverantörers åsikter och förslag, och vi kommer säkert att även i fortsättningen diskutera de olika lösningarnas företräden.

- Många av de teknologier som prövats inom europeiska forskningsprojekt har redovisat goda egenskaper, så även den så kallade hybridlösningen.

- Vi har mycket goda insikter i alla de alternativ som förespråkas. Vår således mycket välgrundade ståndpunkt efter 10 års forskning är dock att bredbands-CDMA är den absolut bästa teknologien för UMTS.

- Vi har i verkligheten provat den teknik vi förordar. För flera av de andra alternativen finns inga provsystem att visa upp.

- Ericssons val av ATM-teknik är redan klart. Vi använder ATM i det japanska provsystemet för bredbands-CDMA.

Om ETSIs kommande beslut har Åke Persson tidigare sagt följande:

- Oavsett vilka alternativ som sedan väljs i Europa kommer Ericsson att leverera system som följer Europas standard för mobila bredbandsnät.

- Ingen annan leverantör har något försprång före Ericsson.

GA

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)