Det var i slutet av juli som Ericsson, något överraskande, bjöd 1,13 miljarder dollar, nära 8 miljarder kronor, för de delar av konkursade Nortel som sysslar med mobilteknik, främst CDMA och LTE. Man bjöd därmed över konkurrenterna, däribland Nokia-Siemens, och budet accepterades av Nortel.
Den 29:e juli godkändes dessutom köpet av domstolar i såväl Kanada som USA. Men de besluten kan överklagas under 21 dagar.
Det kanadensiska mobilföretaget RIM, Research in Motion, som gör de populära Blackberrymobilerna, hör till de som agerar för att stoppa affären. Argumentet är att teknik utvecklad i Kanada ska stanna i Kanada, och RIM har fått gehör hos flera politiker, i synnerhet hos det liberala oppositionspartiet.
Vid morgondagens möte ska representanter för såväl Nortel som Ericsson och RIM höras.
Kanadas industriminister Tony Clement säger till Reuters via en talesperson att han följer ärendet noga, men att han inte tänker kommentera affären eller vidta några åtgärder förrän överklagandeperioden från domstolarna gått ut.
Kanadas konservativa regering lider av dåliga opinionssiffror och kan enligt medieuppgifter komma att utlysa nyval i höst. Då kan Ericsson-Nortelaffären oavsett utgång mycket väl bli ett slagträ i den politiska debatten.