JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Toshiba och Western Digital sluter fred

De två företagen drar tillbaka alla stämningar och avslutar alla tvistemål för att istället samarbeta om flashminnen inklusive en ny fabrik i Japan.

Det har varit många turer kring Toshibas försök att sälja sin flashverksamhet för att täcka förlusterna inom kärnkraftsverksamheten. Olika konsortier har korats som segrare men efter åtta månaders dragkamp blev det till slut ett konsortium med riskkapitalbolaget Bain i spetsen som rodde hem affären på cirka 18 miljarder dollar (länk).

Toshiba behåller dock en mindre del och dessutom spökade stämningen från Western Digital. Bakgrunden är att WD via förvärvet av Sandisk år 2016 är delägare i verksamheten och gärna ville köpa flashverksamheten.

Nu gräver Toshiba och Western Digital ned stridsyxan för att istället samarbeta, meddelar företagen i ett pressmeddelande. Bland annat ska de gemensamt investera i Fab 6 som byggs i Japanska Yokkaichi. Fabriken ska tillverka nästa generations flashminnen med 3D-arkitektur, av Toshiba kallad BiCS flash.

Western Digital kommer också att investera i den nya waferfabriken för flashminnen som ska byggas i japanska Iwate.

Av pressmeddelandet framgår också att de två företagen skrivit under tre samarbetsavtal som sträcker sig fram till 2027 respektive 2029.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus