JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 7 december 2021 VECKA 49

National Instruments har tagit hjälp av Virginia Diodes för att uppgradera sin PXI-baserade experimentlåda MTS, mmWave Transceiver System, så att den klarar frekvenser mellan 110 GHz och 170 GHz. Området är intressant för nästa generations mobilsystem som förväntas komma om sisådär tio år.

NI lanserade MTS som en komplett sändtagare för E-bandet, 71-76 GHz, våren 2016. Realtidsbandbredden är hela 2 GHz och den maximala uteffekten är 25 dBm. MTS består av ett antal PXIe-kort som tillsammans med en extern mm-vågsenhet kan konfigureras som en komplett transceiver.

Nu kommer externa moduler från Virgina Diodes som klarar frekvensområdet 110 GHz till 170 GHz. Därmed kan systemet användas för att experimentera på ett frekvensområde som är intressant för 6G.

Det finns sedan tidigare mjukvara som innehåller hela det fysiska lagret inklusive källkoden för kanalkodningen. Allt kommer som ett Labview-virtual instrument (VI).

NI adderar nu två referenskonstruktioner, en för kanalestimering som bland annat kan mäta impulssvar, gångtid och förlust liksom ett typexempel för kommunikation med en enda bärvåg.

All signalbehandling inklusive kodningen av signalerna görs i realtid på en FPGA på ett av PXI-korten. Beroende på konfigurering uppger NI att det går att uppnå en datatakt på åtminstone 7,2 Gbit/s/kanal.

MER LÄSNING: